Nieuwe klanten bereiken met een toppositie in zoekmachines

Na het tijdperk van de Gouden Gids en het Telefoonboek is nu het digitale tijdperk aangebroken. Bedrijven en consumenten gebruiken zoekmachines om te zoeken naar diensten, producten en informatie. De zoekmachine Google heeft in Nederland een marktaandeel van meer dan 93%. Een Toppositie in een zoekmachine levert u veel bezoekers op !

Voor welke zoektermen een toppositie ?

Ieder succes begint met een goed plan. Veel bedrijven bedenken zelf dat ze willen scoren op een enkele zoekterm die hun bedirjfsactiviteit het beste omschrijft. Bijvoorbeeld een fietsenwinkel in Breda wil scoren op de zoekterm ' fiets '. Een enkele term (1 woord) noemen we een short tail zoekterm. Iemand die zoekt in Google op ' fiets ' krijgt meer dan 7.000.000 zoekresultaten. Het kost veel meer tijd (en geld) om een website te laten scoren op een term als fiets. Daarnaast is de term veel te algemeen voor een winkel in Breda. De kans dat iemand die zoekt op 'fiets Breda' of 'fietsenwinkel Breda' een fiets komt kopen is veel groter, en het kost veel minder tijd om een toppositie in zoekmachines te krijgen op deze (meer relevante) combinaties dan op de enkele zoekopdracht "fiets'. Optimalisatie voor meer relevante zoekopdrachten, bijvoorbeeld in combinatie met een stad, noemen we longtail zoekopdracht. Met longtail optimalisatie heeft u sneller resultaat, u bereikt in aantal waarschijnlijk minder potentiele klanten, maar de mensen die u bereikt zullen eerder tot de gewenste actie overgaan. NewMediaPartners kan voor u een zoekwoorden en doelgroepanalyse maken waardoor u niet het hagel schiet maar heel gericht met de juiste keuze van zoektermen de juiste klanten bereikt.

Een toppositie in zoekmachines met SEO en SEA (Adwords)

De meeste mensen klikken op de organische zoekresultaten. SEO (search engine optimization) is het optimaliseren van de website en linkmanagement met als doel een toppositie in de natuurlijke zoekresultaten. SEA (searchengine advertising) is het adverteren in zoekamachine, bijvoorbeeld in het advertentie programma van Google (Adwords).

Zoekresultaten domineren

De ideale situatie is natuurlijk alle zoekresulaten domineren, organisch en in de advertenties !

Wilt u ook een toppositie in de zoekresultaten ?

Neem snel contact op met NewMediaPartners Internet Marketing voor een vrijblijvend voorstel om uw website te laten scoren op topposities in Google !